vineri, 26 noiembrie 2010

Tunisia - cum descoperi Grecia in nordul Africii

Si am terminat ziua a treia in Tunisia... Sunt atat de multe lucruri de povestit incat nu stiu de unde sa incep! Dar o sa mentionez cateva mai importante.
Hammamet este o statiune foarte frumoasa cu cea mai lata plaja de la Mediterana, pot chiar sa pariez pe asta. Am vazut hoteluri bune, insa unul este mai mult decat demn de mentionat, si anume Vincci Lella Baya. Mai exotic si traditional in acelasi timp nu cred ca mai gasesc alt hotel in aceasta tara. Te simti de parca ai zbura alaturi de Aladin pe covorul sau printre stradutele inguste din Medina. Il recomand fara nici o urma de retinere si sunt convinsa ca oricine va merge la acest hotel, va avea dificultati in a repeta experienta cu orice alt hotel.
Orasul Tunis este mare, aglomerat, relativ curat si la un nivel de dezvoltare destul de ridicat. Nu va recomand insa sofatul in aceasta tara, pot spune ca e mai mult decat poate suporta orice european, e de-a dreptul de speriat cum conduc oamenii acestia si cum de nu este blocat traficul la fiecare intersectie din cauza accidentelor (apropo, venind acum spre hotel, tocmai am vazut un accident chiar in fata noastra). Aveti grija la politie, este la fiecare colt de strada si nu trebuie fotografiati. Insa daca aveti nevoie de orice, le puteti cere asistenta. Le place sa se mandreasca cu apropierea fata de turisti. Si, in plus, sunt foarte atenti cu turistii si cu siguranta acestora.
Am reusit sa ne plimbam putin printre ruinele cetatii Carthagina de pe dealul Barsa. Panaroma deasupra orasului si a golfului Tunis este foarte frumoasa, iar istoria din acest loc este impresionanta. Mai departe am mers in celebra asezare Sidi Bou Said. Nu am suficient loc sa va descriu cat de frumos este acest satuc. Un fel de Santorini arab. Acelasi stil de constructii pe deal, toate cladirile sunt vopsite in alb si albastru, stradute mici care serpuiesc in toate partile si flori la fiecare colt de cladire. Ca sa fie totusi tara araba, nu lipsesc magazinele si comerciantii care incearca sa te convinga sa cumperi de la ei. Evident, negocierea este un "must". Insa diferenta dintre Santorini si Sidi Bou Said o face arhitectura cladirilor, detaliile usilor si ale ferestrelor cu arcadele acelea atat de tipice unui oras arab, ca in "1001 de nopti". Daca vii aici pe timp de vara, sau macar cand e soare (noi nu am avut norocul asta azi), o sa ramai impresionat si nu o sa ai suficient spatiu pentru toate pozele pe care le vei face.
Maine dimineata plecam spre tara, via Paris, ceea ce inseamna mult timp de facut ordine in cap (cam vreo 12 ore in total). Abia pe urma voi putea impartasi legende si povesti care adauga atat de mult farmec oricarei destinatii.
Ramane insa incursiunea in Sahara si la oaze pentru care voi reveni prin aprilie. Abia astept!

3 comentarii:

  1. Bine ai venit Sorina in lumea blogerilor .

    Sa inteleg ca Sorina a simtit mirosul Tunisiei. Inseamna ca in 2011 vom vinde Tunisia pentru Christian . Eu sunt pregatit !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe linga frumusetea Tunisiei si a intregii Mediterane incarcata de atita istorie Europeana m-a fascinat ochiul privitorului si modul de a transpune in cuvinte ceea ce la fascinat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Many thanks ;) Apreciez aprecierile, deci voi continua :p

    RăspundețiȘtergere